| Prispevki

V sredo, 24. 4. 2024, so se dijakinje in dijaki 4. letnikov PTI- in SSI-programov udeležili ekskurzije na Dunaj, organizirane v sklopu natečaja »Imagine«, ki ga je sponzorirala Srednjeevropska pobuda (CEI). Na Dunaju so si dijaki ogledali staro mestno jedro, kulturne in zgodovinske znamenitosti.

V četrtek, 25. 4. 2024, smo se skupaj z dijaki Srednje stručne škole Ivana Uskokovića iz Podgorice (Črna gora) odpravili v Dunajski mednarodni center, sedež Organizacije združenih narodov na Dunaju. Ogled sedeža OZN je za dijake naše šole potekal v slovenskem jeziku, ogledali so si veliko dvorano in spoznali naloge ter cilje OZN. Nato smo se odpravili v Schönbrunn. Še posebej smo uživali ob obisku živalskega vrta, ki je poleg izjemnih živalskih vrst nudil tudi razgled na stari del Dunaja.

20240425_092953-1

Popoldne smo se z dijakinjami in dijaki iz Črne gore družili ob ogledu tehničnega muzeja na Dunaju, v petek, 26. 4., pa smo se odpravili še v znameniti Prater. Popoldne smo se na dunajskem letališču poslovili od dijakinj in dijakov iz Črne gore ter se odpravili nazaj v Slovenijo, kamor smo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Miha Černe

Sorodne objave
0
Dostopnost