| Prispevki

V četrtek, 19. 9. 2024, je potekal prvi sestanek dijaške skupnosti v novem šolskem letu. Pod vodstvom mentoric Vesne Planinc in Tamare Milinčič Medven so se sestali predstavniki oddelčnih skupnosti. Po uvodnem nagovoru mentoric je besedo prevzel ravnatelj Nikolaj Lipič, ki je izrekel dobrodošlico novim predstavnikom in predstavnicam ter predstavil Letno poročilo SIC Ljubljana za šolsko leto 2023/24, Letni delovni načrt SIC Ljubljana za šolsko leto 2024/2025 ter stroškovnik dijakov. Vsi dokumenti so skupaj s šolskim koledarjem dostopni tudi na šolski spletni strani, in sicer pod zavihkom Šola (Dokumenti in informacije javnega značaja).

Ravnatelj je poudaril pomen sprotnega učenja in opozoril na težave ponavljalcev, ki se letos zaradi polnih programov niso mogli ponovno vpisati v željene letnike. Poudaril je tudi ničelno toleranco do nasilja – tako fizičnega, psihičnega in predvsem virtualnega in izpostavil, da se v primeru zaznave nasilja le-to takoj prijavi policiji.

Mentorici sta predstavili načrt dela dijaške skupnosti – izvedba volitev predstavnikov dijaške skupnosti, decembrsko okraševanje šole, dobrodelne akcije, predaja ključa, informativni dnevi in sodelovanje pri organizaciji maturantskega plesa.

Med predstavniki dijaške skupnosti smo poiskali tudi kandidate za predsednika oziroma predsednico dijaške skupnosti. Prijavilo se je kar nekaj dijakov, ki se nam bodo kmalu predstavili. Volitve bodo izvedene do sredine oktobra.

Naslednji sestanek dijaške skupnosti bo organiziran oktobra, ko dobimo novega predsednika oziroma predsednico.

Vesna Planinc

Sorodne objave
0
Dostopnost